15.8.2024

Oslavy 50. ročníku Rollo ligy a Poslední jízda Davida Seemanna

Honza Vlášek Pozvánky a propoziceHistorie
Letošní ročník Rollo ligy je jubilejní a oslavné setkání míří druhý zářiový víkend na posvátné místo koloběžkového sportu - šumavský Šindlov...

Od dob, kdy v sezoně 1967/68 Jarda Honců vyhrál první titul koloběžkové Rollo ligy, uplynula notná řádka let. Let, ve kterých se (s výjimkou několika sezon v letech osmdesátých) rok co rok setkávají příznivci závodění na stupátku mezi dvěma koly, aby měřili své síly v kláních o ligový titul.

Letos se koloběžková Rollo liga odehrává v jubilejním padesátém ročníku.

Ten čas dal vzniknout mnoha legendárním historkám, vítězstvím i porážkám. Stvořil mnoho nedotknutelných postav, z nichž někteří nás již opustili. Našel neskutečná místa a tratě, na které mnozí z nás s láskou v srdci vzpomínají.

Tím nejposvátnějším místem koloběžkového sportu je bezesporu malá chalupa se zahradou ukrytá nahoře v šumavských kopcích. Místní závod, Tour de Šumava, jakož i související dění v dlouhých pozávodních nocích, daly v průběhu více než 25 let vzniknout mnoha pověstem a bájím, na které nelze zapomenout.

A právě zde se uskuteční finální oslavy 50. ročníku Rollo ligy, jakož i poslední jízda čtyřnásobného mistra Rollo ligy Davida Seemanna.

KDY?

6.-8.9.2024

KDE?

Šumava – Šindlov

https://mapy.cz/s/fajogujuze

PROGRAM

Jde o volné setkání pamětníků dob minulých i přítomných, jakož i všech příznivců koloběžkového sportu. Program tudíž není nijak striktně daný, nicméně:

Pátek

V odpoledních hodinách příjezd a ve večerních hodinách první oheň zájezdu.

Sobota

Cca 12:00 – start Poslední jízdy Davida Seemanna po trase legendárního závodu Tour de Šumava. Zastávka na Kvildě na polední občerstvení a lehký obídek (bude upřesněno).

Každý z účastníků spanilé jízdy bude mít možnost se s Davidem osobně projet.

Po obědě vložený závod 12“ koloběžek Kvilda – Sedlo Přilby.

Po návratu cca 17:00, instalace památníčku koloběžkového sportu se jmény padlých, uložení Davida k Jirkovi Dupalovi a dále pak velmi volná zábava.

Neděle

Spořádaný odjezd, rozloučení a tak dále.

UBYTOVÁNÍ

Ve vlastních stanech na zahradě u chalupy. Místo je omezené, tudíž kdo přijede později a nevejde se, nebo komu se spát ve stanu nechce, doporučujeme blízké Nové Hutě s řadou ubytovacích kapacit.

PARKOVÁNÍ

Výhradně přímo na zahradě a NIKDY podél cesty na chalupu mimo koloběžkový pozemek.

Parkovat lze také na parkovišti v Šindlově přímo u silnice a zbytek dojít pěšky (cca 10 minut chůze do kopce). Taktéž v případě kluzkého povrchu řada aut nemusí cestu vzhůru zdolat.

STRAVOVÁNÍ A PITNÝ REŽIM

Vlastní. Na chalupě bude plát oheň na buřty a podobné. Chlazení, pípu a sudy se pokusíme zajistit – budeme včas informovat. S sebou tedy ideálně bytelný krýgl na případné pivní štafety.

Sobotní oběd pro účastníky spanilé jízdy u našich přátel Na Kvildě.

PŘIHLÁŠKY

Přihlášky na akci nejsou nezbytně nutné, nicméně opravdu oceníme, když nám napíšete do konce srpna na sefredaktor@kolobezkovyportal.cz

-        kolik se vás dostaví

-        zda budete spát na zahradě ve stanech

-        zda se zúčastníte koloběžkové jízdy a budete obědvat Na Kvildě

 Mějte se parádně a budeme se těšit na další legendární setkání.

3,4 Trhni si nohou